Hjem Fakta Historien Om oss Kontakt oss
 
 

Fakta om SuperFarmer

En applikasjon for effektiv gårdsdrift

SuperFarmer ble utviklet i 2009 som et samarbeid med Torbjørnrød gård på Nøtterøy i Vestfold som er en av landets største gårder innen sukkererter. Men for å sørge for at applikasjonen var effektiv ble den også brukt på Kjærnås gård på Nøtterøy i Vestfold for å hjelpe til med registrering av jordbær innhøsting. På begge gårder viste applikasjonen seg frem som et svært effektivt hjelpemiddel som sørget for både sporbarhet og kvalitet sikring av varene. Samtidig så avlastet dette gårdseier svært mye da lønnskalkulasjoner var automatisk utført basert på vekt og/eller timer på jordet. Uansett lønnsform sørget SuperFarmer for at lønnen til alle ansatte ble automatisk beregnet, noe som tidligere var en tidkrevende jobb for gårdseier.

I skrivende dato er mer enn 20 000 registreringer gått igjennom appliaksjonen, og store mengdere data ligger nå elektronisk lagret. Dette gir muligheter for gårdseier, han kan nå sammenligne de forskjellige jorder opp i mot Areal planen, som forteller om gjødsling , tidspunktet for pløying etc.

Mange ting har blitt kraftig forbedret i 2010 utgaven, men kanskje den største endringen er at man nå kan synkronisere en slave registrerings PC som er på jordet med din kontor PC som også utførerer lønnskalkulasjonene. Dette gjør at gårdseier kan jobbe med ansatte, ordre, opplæring etc. samtidig med at den andre PC er på jordet og støtter innhøstingen.

Kontakt register

La oss begynne med kjernen av SuperFarmer, nemlig kontakt registeret. For alle dere som ikke har SuperFarmer så vet dere at det er mye papirer som må fylles ut når man har ansatte. Med SuperFarmer går denne jobben svært mye lettere, legger man inn alle data inklusiv bilde av den ansatte i kontakt registeret blir slik som arbeids kontrakter automatisk generert av applikasjonen. Kontakt registeret er som nevnt tidligere hjertet av SuperFarmer og med dette mener vi at denne informasjonen som her er registert blir gjenbrukt i resten av applikasjonen. SuperFarmer har støtte for 250 ansatte og har du større bedrift utøker vi gjerne dette til det du trenger. For hver ansatt du legger inn blir det automatisk generert en strekkode som igjen brukes under registrering av innhøsting.

Basert på informasjonen i kontakt registeret vil du få ut følgende rapporter:

 • ID Kort
 • Kontakt kort, med all informasjon
 • Kontakt liste
 • Ansatt kontrakt
 • Internet kontrakt

Registrering av arbeid

Alle som har vært på jordet under innhøsting vet hor travelt og hektisk det virkelig er her,samtidig er selvsagt arbeiderene som har reist langt for å jobbe opptatt av sin innsats. Mange gårder registerer både vekt, stk og kurv da manuelt når innhøstingen bæres til registrerings lokasjonen. Disse data må på et senere tidspunkt legges inn i et system for vidre kalkulasjon. Her er det lett å gjøre feil og misnøye og skeptishet blandt fremmed arbeidere skjer stadig. Med bruk av SuperFarmer registrerer man vekt,Stk eller kurven direkte på en PC ved hjelp av strekkode og automatiske vekter som er tilkoblet PC. Dette gir både gårdseier og arbeider en god effekt;

 • Vekt er helt nøyaktig med ingen menneskelige feil
 • Den som registrerer kan lese av ID kortet sin strekkode for å kvalitetssikre hvem som kommer med innhøstingen
 • Arbeideren kan umiddelbart få en tilbakemelding om hvor mye som er innhøstet og hvor mye man har tjent til nå
 • Gårdseier kan se om man har høstet inn etter ønsket tidsskjema
 • Gårdseier kan se Topp 10 liste over sin ansatte, hvem er dyktige og hvem er ikke...
 • Gårdseier vil få sporbarhet, da man merker kurven med innhøstingen med en spesial etikett produsert av SuperFarmer.
 • Gårdseier slipper på et senere tidspunkt å kalkulere videre på lønn, vekt, trend etc.
 • Hvis man ikke jobber akkord, registreres arbeidsdagen start og slutt, så tar SuperFarmer seg av timelister og lønnskalkulasjon

Basert på informasjonen i registrerings registeret vil du få ut følgende rapporter:

 • Stolpe og linje diagrammer over siste 30 dagers inn høsting
 • Kakediagrammer over totalt innhøstning pr. jorde
 • Automatisk generert timelister
 • Automatisk generert lønns kalkulasjoner
 • Registrerings rapporter på enkelt ansatte så vel som grupper av ansatte
 • Topp 10 - En mekanisme og intern konkuranse for å se hvem gårdens beste arbeidere er....
 • Svinn rapporter
 • Time basert arbeids rapporter

Check in/out - Time registrering

Tanken bak denne modulen er enkel, omtrent som når man stemplet seg inn på fabrikken. I norsk moderne industri er kanskje ikke stemplingsur så vanlig lenger, men i landbruk så vil gjerne bonden ha mest mulig fortjeneste og arbeiderene mest mulig lønn. Med denne modulen kan man registrere hvilke arbeidere som går på jordet med et enkelt strekkode "pip". Når arbeidsdagen er ferdig sjekker man arbeideren ut av systmet igjen med et nytt "skudd" med strekkoder pistolen. Som belønning for man automatisk timelister for alle ansatte og man kan feks. dokumentere ovenfor arbeidstilsyntet hvilke arbeids tider dine ansatte har hatt. Og man kan også ovenfor andre organer dokumentere hvilke ansatte som har vært på jobb hvor og når hvis nødvendig.

Opplærings og kompetanse register

En del at skjematikken som må lages er en kompetanse oversikt, SuperFarmer kan enkelt hjelpe deg med dette. SuperFarmer har et eget komponent hvor man kan legge inn de forskjellige redskaper pr. ansatt som disse har kompetans på. Som resultat for man ut en rapport som både gårdseier og ansatt signerer på. Da har man igjen et nytt påkrevet skjema uten at man må utføre så mye administrasjon

Ordre register

I ordre registeret kan man enkelt håndtere all deres innkommende ordre, man registrerer dette ut og får derfor full sporing opp mot registrerete data, noe som vil gi deg en oversikt over hvem som har plukket, når det er plukket og hvor varene er sendt.
Ordre registeret er helt nytt i 2010 utgaven.

Timelister og lønnsberegning

Mye av hensikten og kanskje den største gevinsten med SuperFarmer er timelister og lønnsbergninger. SuperFarmer genererer det underlag du trenger for myndighetene og for regnskapet, uten at du behøver å slå på kalkulatoren en gang. Og enhents prisen på grønnsakene eller frukten de administrerer du helt selv. Intill 50 forksjellige grønnsaker og frukt, Intill 25 forskjellige jorder, 5 forskjellige timerater osv. Og alle disse har ferdig genererte strekkoder for å forenkle registreringen.

Sikkerhet og sikkerhets kopi

SuperFarmer er laget for optimal sikkerhet, slik at man nesten uansett skal unngå å miste data i en svært travel periode selv om uhellet er ute.
SuperFarmer jobber mot to seperate databaser som speiles hver gang man avslutter applikasjonen. Men ikke nok med dette, i de PC som MicroIT leverer så installeres det HP maskiner vi kan stole på og som er bygd for røffe forhold. Men for å sikkre kontinuerlig drift legger vi inn at det hvert 7 minutt taes en sikkerhets kopi av databasen ut på et eksternt minnekort. Er man da uheldig så vil man aldri tape mer enn 7 minutter med arbeid, det er ikke mange andre applikasjoner som kan konkurere med denne sikkerheten som SuperFarmer innehar.

Det er gjennomført over 10 000 registreringer og PC har vært på jordet i all slags vær hele sommeren 2009, og alle har sett hvilket vær østlandet har hatt, SuperFarmer har ikke mistet noe data tross i vært og menneskelige uheldigheter.

 

Se her for mer informasjon om denne applikasjonen, her finner du en Power Point show på litt grunnlegende informasjon

eller i PDF format

Her finner du brukermanualen til Torbjørnrød Gård sin utgave av SuperFarmer. Trykk på bildet under for å åpne PDF filen.

Arbeidsflyt med bruk av SuperFarmer se her:

eller i PDF format

Last updated 15.08.2010 - Copyright (c) 2009 MicroIT. All Rights Reserved.