Hjem Fakta Historien Om oss Kontakt oss
 
 

Historien bak SuperFarmer

En bonde lagde kontor og en nerd havnet på jordet......

Eieren av Torbjørnrød gård, Morten Fevang Johansen er en svært kreativ type som følte at måten han administrerte innhøstingen på var for tidkrevnde. Morten er en "Petter Smart" type som hadde prøvd noen løsninger før, men ikke helt funnet riktig "takt" på dette. Men da MicroIT kom på gården for å utføre en annen jobb fant man ut at både bonden og data nerdene hadde noe til felles, latskap. Ja faktisk så likte verken Morten eller MicroIT å gjøre noe inneffektiv eller dobbelt, hvis man kunne slippe det. Resultatet var en veldig godt samarbeid mellom noen data nerder og en kreativ bonde.

Med felles tanke virksomhet ble ideen bak SuperFarmer skapt, et verktøy som sørget for at Morten fikk tid til å fokusere på de viktigste tingene og for være trygg på at innhøstingen gikk sin gang.

Vår ene konsulent har drevet med produksjons forbedring og optimaliseringi over 10 år i et større konsern i Norge. Han kunne bidra mye på hvordan gjøre ting effektiv og økonomisk mens Morten F. Johansen kjente alt rundt grønnsakene sine. Sammen måtte dette bare bli bra.

Start ideen var først å prøve å automatisere de mange skjema som man er pålagt å lage når man har sessong arbeidere. På Torbjørnrød Gård lagde man ca.20 forskjellige skjema pr. ansatt. Og men 60 ansatte ble dette mange skjema og mange timer i Word og Excel. Med å legge inn data i kontakt registeret så ble mange av disse skjema automatisk laget, så ble alltid navnet riktig skrevet også da dette kom fra samme kilde i SuperFarmer.

Morten har sittet mange lange kvelder og netter for å etter registrere inn dagens "fangst" på jordet, men uten at kvaliteten på data ble helt som ønsket. Med SuperFarmer sine funksjoner har Morten tid til å fokusere mindre på selve innhøstingen og mer på gårdsdriften. Rapporter som viser dagens og de siste dagers innhøsting ble fort en av Mortens favoritter.

Denne rapporten ga Morten et bra bilde om han var på "track" eller ikke, og ble et viktig verktøy i forhold til ordre fra hans kunder. Det som var det fine var jo at denne rapporten kunne vises uten noen form for manuell bearbeiding av data, disse viste jo bare de data som allerede lå i databasen til SuperFarmer.

For første gang har Morten et bra bilde over årets innhøsting allerede før sessongs slutt, og han har sporbarhet i alle leveranser. Samtidig kan han nå enkelt se hvilke arbeidere som faktisk har stått ekstra bra på og som er bra å få tilbake neste år. Morten har hatt tid til andre ting i år, ikke bare sitte å punche inn manuelle registreringslister. SuperFarmer er et verktøy som Morten anbefaler varmt. Vil du vite mer om Morten sin gård, kikk på www.torbjornrod.no

 

 

Last updated 15.08.2010 - Copyright (c) 2009 MicroIT. All Rights Reserved.